četvrtak, 3. ožujka 2011.

Posjet dječjem vrtiću u Benkovcu

 Članovi SO Liburnije su u suradnji sa juniorskim pripadnicima GSS-a dječjeg vrtića Bubamara u Benkovcu i malim šišmišima izveli edukativnu radionicu. Mališanima smo prezentirali speleološki film Čuvari dubina. Ugodno su nas iznenadili svojim znanjem i zanimanjem za špilje i špiljsku floru i faunu, kao i čvorologiju, gdje su neki briljirali, dok je većina plela prstiće oko konopa.

U ponekim se pitanjima poput ''paljenja vatre s kremenom u stilu Survivera'' nismo ni snašli, pa smo razmaženim gradskim stilom odgovorili da se u planinu uvijek nosi upaljač i šibice.
Bilo je i onih snažnijih koji se nisu susprezali da profesionalno stave ruksak na leđa i kacigu na glavu. Pojedinci su uživali i na konopu vozeći se u sjedalici. Izradili su i prigodnu špilju i osobnu opremu kao i pribor prve pomoći. Iznenađeni improvizacijama shvatili smo da su tete mališane dobro uputile.


No uz sva nasmiješena dječja lica ipak TOP dana je zauzeo jedan trogodišnji dječak koji je onako elegantno uletio sa ponudom da nas počasti čašom crnog vina. Eh, zna mali... :) Sve u svemu, ugodan vikend i zabavna suradnja sa malim bubamarcima iz Benkovca.
Ostale fotografije pogledajte ovdje.
Sudjelovali: Neven Zrilić, Ljubo Majica, Marin Jukić, Tonći Marčić, Nikolina Artić




Nema komentara:

Objavi komentar