četvrtak, 30. travnja 2009.

Izvještaj speleološke akcije Golubinka kod Ždrila


27. travnja 2009. godine članovi S.O. LIBURNIJE, P.D. PAKLENICA izvršili su u predjelu Ždrilo, Maslenica speleološku akciju - posjeta i topografskog snimanja sa svojih 6 članova; Filip Bah, Hrvoje Čizmek, Livio Kotlar, Robert Maršić, Tonči Marčić te jednim članom SO Sv. Mihovil, Markom Zornijom.

Speleološki objekt Golubinka nalazi se na platou Masleničkog Ždrila zapadno od novog mosta kod naselja Ždrilo. Na ovoj lokaciji to nije jedini objekt ali je svakako najpoznatiji u tom dijelu zbog vidljive vertikale od 20-tak metara. Često je bio posjećivan od strane ovog speleološkog odsjeka, a naročito za edukaciju novih članova. Kako do danas nije pronađen ni spomenut nacrt objekta, ovom akcijom se to trebalo riješiti.
Ovom prilikom objekt je topografski snimljen ali zbog niza okolnosti nije snimljen do kraja te su u nacrtu isprekidanom linijom označeni prostorni oblici koji nisu mjereni.

Narednim akcijama u ovoj godini, završit će se topografsko snimanje objekata na ovom području, a tom prilikom i publicirati dokumentirani materijal.

Priredio: Livio Kotlar, speleolog.

Nema komentara:

Objavi komentar